Hosties van spruiten - Frank Fol

4

Enkele grote spruiten

Bereidingswijze

Spruiten kuisen en grote buitenste blaadjes één voor één lossnijden. Deze stomen of garen we zeer kort (1 minuut) en doppelen we onmiddellijk in koud water om de prachtige fris groen kleur optimaal te behouden. We voorzien zoveel blaadjes als personen en hosties we willen brengen bij het aperitief. De hosties vormen trouwens ook een prachtige decoratie bij gerechten, maken er onderdeel vanuit of zijn natuurlijke en decoratieve sausschelpjes op het bord. Laat het duidelijk zijn : er zijn zoveel combinaties mogelijk als u er bedenkt. Ziehier enkele ideetjes.

Van links naar rechts ;

Hostie 1
Vul  elk spruitschelpje met een theelepeltje légumaise® rode paprika met passievrucht (gezonde coctailsaus). Prik er een pluksel waterkers in.

Hostie 2
Vul elk spruitschelpje met een theelepeltje tartaar van gegaarde spruit (binnenste), kastanje wat kruiding. Werk af met enkele zoete veenbesjes, ook vossebessen genoemd.

Hostie 3
Vul  elk spruitschelpje met een theelepeltje légumaise® wortel met gember en een fijn schijfje gerookte eend. Werk af met bv. 2 takjes tarwegras.

Hostie 4
Gaar een kleine rodebiet in de pel. Laten afkoelen en schillen. Het mooi paarse « vlees » hakken we fijn en kruiden met peper van de molen, zeezout, witte wijnazijn, olijfolie en wat versnipperde bieslook. Elk spruitschelpje wordt hiermee gevuld.

Hostie 5
Vul  elk spruitschelpje met een theelepeltje légumaise® champignon met truffel. Werk af met een gedroogd broodstikje en bv. wat mosterdsla.