Gebakken rog, lente ui met stadshoning - Seppe Nobels

4
  • 4 dikke snede roggevleugel
  • 6 lente ui
  • 100 gram boter
  • 2 citroenen
  • 20 gram bloem
  • 40 gram stadshoning
  • 40 gram kappertjes
  • fleur de sel
  • 3 takken dille
  • peper van de molen
  • zout
Bereidingswijze

Was de lente ui en snipper de bovenste stengels fijn

Kook de lente ui gaar in gezouten water gedurende 2 minuten en koel af in ijswater. Snij vervolgens in twee stukken in de lengte. Grill in de grillpan en leg op een ovenschaal. Smeer in met de stadshoning.

Wentel de dikke snede rog in weinig bloem en breng op smaak met peper en zout. Bak de rog in weinig boter in de pan goudbruin langs beide zijden gedurende 3 a 4 minuten.

Voeg de overige 80 gram boter toe, het sap van 2 citroenen, de kappertjes en breng op smaak met peper van de molen en fleur de sel.

Plaats de ovenschaal met de lente ui onder de grill in de oven tot de honing is gekarameliseerd.

Schik de rog op het bord samen met de lente uitjes, werk af met dille, de fijngesnipperde lente ui en besprenkel met kappertjes boter.

=> Seppe Nobels