Canneloni van groenlof met knolselder, raapjes, okkernoot en eekoorntjesbroodvinaigrette - Frank Fol

4
Ingrediënten

Vinaigrette :

  • 120 gr. eekhoorntjesbrood
  • 1 teentje look
  • 1 kleine sjalot
  • Witte wijnazijn
  • Koolzaadolie
  • Peper van de molen en zeezout
  • Kardamonpoeder

Sla :

  • 4 suikerbroodbladen (groenlof)
  • 160 gr. knolselder
  • 160 gr. raapjes
  • 160 gr. rode spitskool
  • 100 gr. okkernoten
  • 4 sneetjes gandaham
Bereidingswijze

Vinaigrette : kuis look, sjalot en eekhoorntjesbrood. Snij fijn. Bak de sjalot en look glazig en voeg de paddestoelen toe. Bak alles zachtjes gedurende enkele minuten. Neem van het vuur en laat afkoelen. Mix dit alles met 2 koffielepels witte wijnazijn, een beetje koolzaadolie, geut water en voeg wat kardamon, peper en zout aan toe.

Snij de bladen van het suikerbrood tot een rechthoek van 20 x 12 cm.
Snij de knolselder, raapjes en rode spitskool in draadjes. Hak de okkernoten grof.
Breng op smaak met wat extra peper en zout. Meng dit alles voorzichtig met wat koolzaadolie.  Vul hiermee het suikerbrood en maak rol per rol. Wikkel rond elk rol een snee gandaham zo dat het kleeft en de rol perfect zijn vorm behoud.

Afwerken :
Leg een saladerol op elk bord en werk af met de vinaigrette.

Culinair tips: Het idee van de slacanneloni is echt vernieuwend. Maak uw eigen smaakcombinaties. Ziehier nog een leuke : groenlof + gele paprika + retich + komkommer + groene olijven + seranoham +  komkommer-tijm vinaigrette…
Nutritionele Troeven gerecht:  Vit. A, B1, B2 en C, Kaluim, Caroteen, Calcium, Fosfor, Koolhydraten
Kleuren Groen, Geel, Wit

Energie:

  • Groenlof bevat 15 Kcal per 100 gr
  • Raap bevat 24 Kcal per 100 gr
  • Knolselder bevat 32 Kcal per 100 gr
  • Okkernoot bevat 695 Kcal per 100 gr
  • Eekhorentjesbrood bevat 16 Kcal per 100 gr

De Ideale Wijn: De sla, rauwe knolselder en raap wijzen naar een fris witte wijn. De bospaddestoel naar versterkt wit. De rode kool naar fruitig rood. Mijn keuze is een fruitige droge sherry.