Ris, chou frisé, topinambours

4
plat de viande
Ingrédients

Ris :

  • 400 g de ris de veau
  • 40 g de farine
  • 50 g de beurre de ferme
  • Poivre et sel

Chou frisé :

  • 150 g de chou frisé

Topinambours :

  • 250 g de topinambours
  • ½ l de fond de volaille
  • 20 cl de crème
  • Poivre et sel

Garniture:

  • Cresson
Préparation

Zwezeriken: Laat ze een nachtje trekken in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Blancheer de zwezeriken en ontvel ze. Wentel ze in bloem en kruid ze af. Bak ze in de pan in hoeveboter.

Boerenkool: Maak de blaadjes schoon en bak ze krokant aan in de pan in hoeveboter.

Aardpeer: Doe 200 g aardpeer samen met de gevogeltefond en room in de thermomix. Mix tot een gladde saus. Kruid af. Snij de overige aardpeer in brunoise en bak in de pan in hoeveboter.

Afwerking en presentatie

Dresseer de zwezeriken en de boerenkool in een cirkel. Plaats de blokjes ertussen. Giet de saus van aardpeer in het midden. Werk af met cress.