Gestoomde kabeljauw met tuinkers, abrikoos, radicchio, okkernoot, quinoa en légumaise® Vietnam. - Frank Fol

4
plat de poisson
Ingrédients
  • 30 gr. tuinkers
  • Cayennepeper
  • 400 gr. Kabeljauwfilet (zonder vel)
  • 150 gr Légumaise® Vietnam (Te koop bij de Carrefours, Fruxino, Diet Centers & Exki Restaurants)
  • Handvol tuinkers
  • 40 gr. quinoa
  • 30 gr. fijngesneden okkernoot
  • 30 gr. gedroogde abrikozen fijngesneden
  • 30 gr. radichhio fijngesneden
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • + Tuinkers voor de versiering
Préparation

Breng 30 gr. tuinkers en een geut water aan de kook. Kruid met een beetje zeezout. Neem van het vuur en mix het geheel fijn met wat cayennepeper. Laar afkoelen.
Snij de vis in 4 gelijke stukken. Vul een dikke injectiespuit met het tuinkerssap en parfumeer hiermee de vis door op verschillende plaatsen te injecteren.

Gaar de quinoa zoals aangeven op de verpakking. Laat afkoelen. Meng hieronder de stukjes okkernoot, stukjes abrikozen en de fijngensnipperde radichhio. Voeg een geut olijfolie toe en kruid met peper en zout.

Stoom de vis gaar gedurende 5 minuten op 100°.

Afwerken :
Plaats op elk bord een veeg légumaise. Plaats de vis op de veeg. Verdeel de quinoa salade over de borden en werk af met wat tuinkers.