Rabarber met bosaardbeien, yoghurtijs en speculaascrunch

2
dessert
Ingrédients
  • 1 stengel rabarber
  • bosaardbeien
  • muntthee
  • speculaas
  • griessuiker
  • 4 kl bruine suiker
  • boter
  • 4 el droge witte wijn

voor het yoghurtijs :

  • 500 g yoghurt
  • 170 g suiker
  • 1 citroen
  • 250 g opgeklopte room
  • 4 el coulis van aarbeien
     
Préparation

Meng voor het ijs alles en draai af in een ijsmachine.
Maak verse muntthee. Schil de rabarber, hou een staaf van 10 cm apart. Snij de rest in fijne stukjes en laat samen witte wijn en bruine suiker smelten op een zacht vuur. Stoof de staaf rabarber in wat boter met een beetje griessuiker, blus met de muntthee en gaar kort.
Verpulver de speculaas.
Leg in een diep bord een eetlepel van de lauwe rabarberpuree samen met de staaf rabarber, bolletje yoghurtijs en wat bosaarbeien erbij. Garneren met speculaascrunch.