Follade isabelle - Frank Fol

4
Ingrédients
  • 24 gepelde rivierkreeftjes
  • 16 Olijftomaatjes
  • 100 gr. romeinse sla
  • 100 gr. Fedelini pasta (droog)
  • 4 eetlepels riccota
  • 100 gr. fijngesneden prei
  • Olijfolie
  • saffraan (poeder of draadjes)
  • Zwarte peper van de molen
  • Zeezout
  • 4 brede hoge glazen
Préparation

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
Stoof de fijgesneden prei kort, zodanig dat hij nog krokant is. Afkoelen onder koud stromend
water. Meng de pasta met prei, saffraan en eventueel extra peper en zout. Neem de
romeinse sla en snij fijn. Snij de tomaatjes in de helft en meng met de rivierkreeftjes. Kruid
met wat zeezout, peper en enkele druppels olijfolie.
 

Afwerken:
Neem elk glas en werk af in lagen.

  1. verdeel de pasta over de glazen
  2. leg in elk glas 6 rivierkreeftjes en 8 halve tomaatpartjes
  3. leg nu de romeinse sla
  4. werk af met een eetlepel ricotta, enkele druppels olijfolie en wat zwarte peper.

Culinair tips
Deze tomaatjes zijn echte snoepjes. Gebruik ze dan ook veelvuldig als dusdanig.
Nutritionele Troeven
Vit. A, B1 en B2, Kaluim, Vezels, Koolhydraten
Kleuren
Groen, Rood
Energie
Prei bevat 39 Kcal per 100 gr
Tomaat bevat maar 11 Kcal per 100 gr
Kcal = 180
De Ideale Wijn
Vol wit. De tomaat en gegaarde prei vragen iets stevigs.