Belgische hummus van pastinaak, sojamelk en Tierentijn mosterd - Seppe Nobels

4
Ingrédients
  • 200 g zwarte olijven
  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • 2 el paneermeel
  • 3 pastinaken
  • 1 l sojamelk
  • Een mespunt komijnpoeder
  • peper uit de molen
  • zout
  • fleur de sel
  • 2 el tahina
  • 3 el Tierentijn mosterd
Préparation

Ontpit en droog de zwarte olijven in de oven op 60 °C gedurende 12 uur of op de verwarming gedurende 3 nachten en mix met de blender. Indien ze nog te vochtig zijn voeg dan 2 eetlepels paneermeel toe

Week de kikkererwten een nacht in water. Giet af.

Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Kook ze samen met de kikkererwten gaar in de sojamelk. Doe de kikkererwten met de pastinaken in de blender met komijnpoeder, mosterd, versgemalen peper en zout. Mix fijn. Doe er wat van het kookvocht bij tot het een smeuïge hummus wordt.

Veeg de hummus in het bord, besprenkel met lookolie en poeder van zwarte olijf of olijfolie