Hazerug met schorseneerpuree, chocoladepopcorn, rode kool en winterpostelein - Frank Fol

4
Ingrédients
  • 20 gr. popcorn natuur
  • 20 gr. chocolade
  • 160 gr. zachtkokende aardappel
  • 320 gr. schorseneren
  • 2 hazerug filet
  • 50 gr. boter
  • 190 ml wildfond
  • 200 gr. rode kool
  • 40 gr. winterpostelein
  • Olijfolie en witte wijnazijn
  • Zeezout
  • Peper van de molen
Préparation

Smelt de chocolade op lage temperatuur, ofwel in de microgolfoven of op het vuur.
Dop de popcorn in de chocolade en leg op een boterpapier.
Maak de puree : Schil en snij de aardappelen in grove stukken. Was en schil de schorseneren. Snij in stukjes en leg bij de aardappelen. Kruid met peper en zout. Zet dit alles onder water en gaar in 20 minuten.
Giet voor de helft  af. Hou de rest van het vocht bij. Mix de aardappelen en schorseneren.
Doe er eventueel nog wat vocht bij indien niet voldoende smeuïg.
Braad de hazerug mooi aan in  een pan met de boter en bak ze licht gaar. Kruid ze met peper van de molen en zeezout.
Haal ze uit de pan en laat ze nog even rusten op een plaat onder aluminiumfolie.
Blus de pan met de wildfond. Laat opkoken en voeg er  1 eetlepel puree bij om te binden. Goed roeren.
Laat inkoken tot de helft. Mixen.
Snij de rode kool in dunne reepjes. Meng met een geut olijfolie en een scheut witte wijnazijn.
Kruid met peper en zout.

Afwerken :
Verdeel het vlees in stukken van 4 cm. Lepel er de verwarmde puree rond. Strooi er wat popcorn over. Meng alvorens het slaatje te serveren er de postelein onder.

Culinair tips: Fantastische starter of perfect als begeleider van bruin gebakken gevogelte. (Mechelse koekoek, Jonge graankip, Parelhoen, e.a.)
Nutritionele Troeven: Vit. A en C, Kaluim, Fosfor, Koolhydraten
Kleuren: Groen, rood
De Ideale Wijn : Sparkling of Belegen rood