Vissoep met zeebaars, langoustines en sint-jakobsvruchten - Alex Clevers

4
Ingrediënten
  • 4 coquilles
  • 200 g zeebaars met vel
  • 4 langoustines
  • 2 dikke aardperen
  • 1 l visfumet
  • 250 g room
  • 100 g wit van knolseder, fijngesneden
  • 100 g wit van prei, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 1 bos bieslook
  • 100 g spinazie
  • 1 bos dille
Bereidingswijze

Snijd de aardperen in dunne plakjes en frituur op 160 °C.



Laat de prei, selder en het teentje knoflook zweten in wat olijfolie.  Blus met visfumet en room en laat het geheel ca. een half uur op een zacht vuur garen. Blender de vloeistof fijn en passeer door een zeef .

Hak de kruiden, snijd de spinazie fijn, voeg toe aan de soep en mix.,



Gril de coquilles en bak de zeebaars en langoustines.



Serveer de soep in een diep bord en werk af met aardpeer en kruiden.