Meesterkoks op Culinaria 2015

Tijdens de 7de editie van het Belgische gastronomische festival Culinaria, van 6 tot 10 mei, zijn zowat tien Meesterkoks van de partij. Zij zullen hun kookkunsten demonstreren samen met andere Belgische en buitenlandse chefs.

Onder het thema ‘Belgium Effect’ zal een publiek van fijnproevers vijf dagen lang de gerechten ontdekken van Gert de Mangeleer (Hertog Jan***), Sang Hoon Degeimbre (L'Air du Temps**), Bart De Pooter (Pastorale**), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt**), Eric Martin (Lemonnier), Yves Mattagne (Sea Grill**), Clément Petitjean (La Grappe d’Or*), Lionel Rigolet (Comme chez Soi**), Laury Zioui (L’Eveil des Sens*) of ook  Pierre Wynants (voor het Menu à 8 mains van 7 mei met Lionel Rigolet, Michel en César Troisgros, waarover we u reeds berichtten).

Het programma van Culinaria 2015 zit vol gastronomische festiviteiten, een massa aan originele recepten, proeverijen met Loire wijnen, en eveneens desserts en fijne koffiebereidingen gecreëerd door de grote namen van de chocolade en patisserie. Daarnaast worden ook diverse workshops georganiseerd, geanimeerd door prestigieuze namen van de internationale topgastronomie zoals Michel Troisgros (Frankrijk), Nicolai Norregaard (Denemarken), Loic Villemin (Frankrijk) en Even Ramsvik (Noorwegen).

Op Culinaria wordt ook een fijnproeversmarkt opgezet waar enkele van onze beste artisanale producten worden voorgesteld. Al deze producten zijn te koop zodat de bezoeker het Culinaria-feest thuis kan verder zetten.

Voor alle informatie : www.culinaira2015.com.