Hondshaai in het groen, groene snijbiet en avocado - Filip Claeys

4
45 minutes
Ingrediënten
  • 2 hondshaaien (gefileerd)
  • citroensap
  • peper en zout
  • 200 g groene snijbiet
  • olijfolie
  • fond
  • witte wijnazijn
voor de bouillon:
  • verse groene kruiden (peterselie, dragon, koriander, zurkel, salie, citroengras en spinazie)
  • 1 l visfumet (van de graten van de hondshaai)
voor de avocadocrème:
  • 2 avocado's (geschild, ontpit)
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

voor de olie:
  • groen kruiden (peterselie, dragon, koriander, zurkel, salie, citroengras en spinazie)
  • olijfolie
Bereidingswijze

Hondshaai: Bak de filets aan en kruid met peper en zout. Werk af met wat citroensap.


Bouillon: Laat de kruiden trekken in de visfumet en passeer.

Avocadocrème: Snijd het vlees in stukken en mix op met olijfolie, wat citroensap, peper en zout.


Olie: Mix kruiden met olijfolie tot je een mooie volle groene kleur krijgt. Passeer.


Snijbiet:  Verwijder het loof van de stengels en stoof het aan in olie met  knoflook, peper en zout. Blus met wat fond en giet af. Snijd de stengels in fijne staafjes en maak aan met peper,  zout, olijfolie en witte wijnazijn.