Haasjes van geroosterde kabeljauw, saus met rode Sancerre - Serge Devreker

2
Ingrediënten
  • 2 kabeljauwhaasjes van 180 g
  • 25 g fijngehakte sjalotten
  • 2 dl rode Sancerre
  • 1 dl visfumet
  • 1 dl gevogeltefond
Bereidingswijze

Rooster de kabeljauwhaasjes aan beide kanten in boter in een pan tot ze lichtjes kleuren. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Voor de saus :
Stoof de fijngehakte sjalotten in boter, maak de braadresten los met de rode Sancerre. Laat inkoken en voeg er voeg er de visfumet en de kalfsfond aan toe. Laat opnieuw inkoken. Monteer met boter en breng verder op smaak.

Afwerking
Leg de gebakken kabeljauw in het midden van een bord. Lepel saus rond de kabeljauwhaasjes. Garneer met kleine natuuraardappeltjes bestrooid met peterselie of een quenelle van gestoofde prei.