Sint-Jakobsschelpen, erwtjes en gerookte eendenborst - Patrick Meirsman

4
Ingrediënten
  • 12 Sint-Jakobsnoten
  • 250 g erwtjes
  • 1 l heldere groentebouillon
  • 6 eetlepels room
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 40 g eendenborst gerookt op beukenhout

     
Bereidingswijze

Kook de erwtjes in de heldere groentebouillon tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Mix de erwtjes in de blender en meng er wat kookvocht en de room bij tot je een mooie smeuïge saus krijgt.
Snijd de gerookte eendenborst in julienne.
Bak de Jakobsnoten in olijfolie, 1 minuut aan elke kant.

Afwerking

Verdeel de erwtensaus over de bordjes, leg er de Sint-Jakobsnootjes in en voeg er de julienne van gerookte eendenborst bij.