Gebakken hazenfilet, pompoenpuree geparfumeerd met sinaas, pistachecrunch en jus van de haas. - Neven Ingrid

Ingrediënten
  • 1 hazenrug (polderhaas)
  • 1 butternut pompoen
  • 100 g boter
  • 1 sinaasappel
  • 75 g pistachenoten
  • 20 g wildfondpasta
  • 100 ml rode wijn
  • 1 sjalot
  • 1 loempiavel
Bereidingswijze

Ontdoe de filets van de rug, hak het karkas in stukken.


Schil de pompoen, snij in stukken en kook ze gaar.


Laat de boter kleuren tot hazelnoot



Mix de pompoen samen met de hazelnootboter en kruid met peper en zout. Doe er ook zestes van de sinaasappel en het sap van een halve sinaasappel (of minder naargelang de consistentie) bij.



Kleur de pistachenoten  ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.   Haal uit en mix.


Frituur het loempiavel en bestrooi met zout en een beetje fijngemalen pistachenoten.



Kleur de karkas in een voorverwarmde oven op 225 °C aan samen met de sjalot.   Doe over in een kookpot, voeg rode wijn en wildfondpasta toe en laat op een zacht vuurtje trekken.



Zeef de saus, en laat nog even indikken.


Kruid de hazenfilets en bak kort aan in een pan.


Bak ze nog ca. 4 à 5 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.



Snijd de filets en dresseer met de puree, saus en het loempiakrokantje, werk af met de pistachecrunch.