The Mastercooks of Belgium

Yannick Van Aeken

The Young Masters
Yannick Van Aeken
Oficina
Aalststraat 16
1000
Brussel
T: 32 00 (0)472.04.95.30 F: 32 00 (0) W: www.oficina-brussels.be
Curriculum Vitae 

Geboortedatum: 09/08/1985 

Opleiding:
Ter Duinen, Koksijde

Stages:
Alain Ducasse, Monaco
Chez Bru, Egalières
Hotel Geerts, Westerlo

Vorige werkgevers:
Noma, Kopenhagen
Asador Etxebarri, Atxondo, Baskenland

Aanvullende opleidingen:
Banketbakkerij en patisserie

Keukenstijl en/of culinaire voorkeuren:
Lokale producten, ‘no fuss food’, ‘veggie based’. Maar ik eet ook graag een goed stuk vlees of vis.
Van grill tot Scandinavisch tot Belgische grootmoeders keuken.

Passie? Vrije tijd?
Koken is mijn passie. En in mijn vrije tijd lopen off Crossfit en nog meer koken.

Persoonlijke doelstellingen:
Het uitbaten van een ecologisch restaurant met een zo klein mogelijke cirkel in zowel food als no waste.
Fermentatie workshops oprichten. De wetgeving over fermentatie laten aanpassen.

Grote voorbeelden:
René Redzepi. Hij is een grootmeester, niet alleen omdat hij samen met andere collega chefs een eetpatroon heeft kunnen ontwikkelen waardoor de volledige foodmarket is veranderd, zodat nu bijna alles duurzaam wordt vervaardigd en seizoensgebonden wordt gewerkt. Waardoor ook veel vergeten groenten, vruchten en technieken terug als volwaardig product op de markt zijn gebracht aan een gewone prijs, omdat er vraag voor is.

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters?
Om bij een netwerk van gepassioneerde chefs te horen die verandering willen brengen en anderen educatief willen inspireren.