Xavier Van Hecke

The Young Masters
Chef: Xavier Van Hecke
Restaurant Graanmarkt 13
Graanmarkt 13
2000 Antwerpen
T: +32 (0)3/33. 77. 991

E: xavier@graanmarkt13.be
Facebook link Facebook link

Wat is je keukenstijl en/of wat zijn je culinaire voorkeuren zoals favoriete producten, invloeden, en dergelijke.
Een redelijk klassieke keuken waarmee we varianten van vegetarische gerechten bereiden. Onze filosofie is 70% groenten en 30% vis of vlees. We werken heel nauw samen met onze groenteboer. Onze producten halen we lokaal in een straal van maximum 50 km, uitgezonder voor de vis die we in onze rivieren zoeken of in de Noordzee tot aan Denemarken.

Wat is je passie ? Wat doe je graag in je vrije tijd ?
Zonder in clichés te vervallen is koken uiteraard mijn passie. Hier in Graanmarkt 13 kan ik me helemaal ontplooien en kan ik alle topklassiekers in onze stijl omzetten. En dat is echt fantastisch. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit, leuke adresjes zoeken of lokale boeren ontdekken. Uiteraard ga ik ook graag met vrienden eten en pinten pakken.

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen ?
Eerst en vooral groeien, nog meer kennis en ervaringen opdoen. Door het geluk dat ik nu heb gehad om bij de TYM te zitten, ligt het allemaal voor te rapen

Voor welke chef(s) heb je veel respect en beschouw je als je grote voorbeeld. En waarom ?
Guy Van Cauteren bewonder ik echt . Niet dat ik zijn kookstijl wil kopiëren, maar wel zijn bereidingswijzen wil kennen. Zijn technieken zijn goud waard en kan je op alles toepassen, echt machtig !!!!

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters ?
Eerst en vooral is het een dynamische groep met bijzonder veel talent, kennis en mogelijkheden. Hier is zo veel potentieel aanwezig dat iedereen echt kan groeien. Ik wil hier zeker deel van uitmaken en meegroeien tot een succes !

 

 

Curriculum Vitae

Geboortedatum : 29.03.1988

Opleiding:

  • Hotelschool Spijker Hoogstraten
  • Wereldgastronomie PIVA

Stages :

  • ‘t Laurierblad in Berlare
  • De Pastorale (Reet)
  • In de Wulf (Dranouter)
  • Air Republic (Cadzand)

Vorige werkgevers:

La Riva (Antwerpen), Condacum (Kontich), Villa Doria (Schoten), Vieux Port (Antwerpen), Graanmarkt 13 (Antwerpen), Zoute Zoen (Antwerpen).

Welke aanvullende opleidingen heb je gedaan ?

7de jaar wereldgastronomie

Welke erkenningen, prijzen en of quotaties in de gidsen heb je tot nu toe behaald ?

  • 5de en 6de plaats van Beste Groenterestaurant ter wereld, We’re Smart Green Guide
  • Gault&Millau: 15/20