Vlam

Partner

VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing

Producten van bij ons doen schitteren

Promotie voor producten van bij ons: dat is wat we doen, de korte versie. De lange versie is niet veel langer. Wel preciezer: promotie voor zuivelproducten, aardappelen, groenten & fruit, vis, vlees, bier, bioproducten, streekproducten en bloemen & planten van bij ons.

Achter die ene zin schuilen intensieve samenwerkingen tussen de Vlaamse overheid, de marketing- en communicatiespecialisten van VLAM en vissers, landbouwers, veilingen, telers, vakmensen en iedereen die versproducten van eigen bodem produceert, verwerkt of verdeelt.

Troeven van herkomst uitspelen

Op de producten van hier zijn we trots. Dat mag ook, want ze worden stuk voor stuk gemaakt door absolute vakmensen met een enorme expertise en betrokkenheid.

Maar de voordelen van lokale herkomst reiken verder. Veel Vlamingen geven de voorkeur aan producten uit eigen land, omdat die minder lang onderweg zijn en dus verser zijn. En omdat het de eigen economie en werkgelegenheid steunt. Maar nog vaker kiezen we producten van eigen bodem simpelweg omdat we die lekkerder vinden.

Promotie los van merk of winkel

Het zijn die sterktes die we uitspelen in onze promotiecampagnes, en dat doen we los van merk of winkel. Het belang van lokale productie is groter dan het belang van een individueel merk. Dat vinden zowel de Vlaamse overheid als de telers, vissers en verwerkers. En wij, dat spreekt.

Maximale impact door marktonderzoek

Marktonderzoek is waar we sterk in zijn. We weten perfect wat de Vlaming koopt, waar hij dat doet en waarom. Door die kennis kunnen we elk promotiebudget met maximale impact benutten. De gedroomde basis voor succesvolle acties.

Eigen expertise koppelen aan kennis sector

Het bepalen van de strategie en het afstemmen van de campagnes doen we in overleg met de betrokken sector. Onze accountmanagers werken samen met de mensen uit de sector om krachtige campagnes te ontwikkelen. Het unieke aan deze werkwijze is dat we de expertise van de VLAM-medewerkers koppelen aan de kennis van de producenten.

Wat doen we concreet?

Heel wat. Het meest gekend zijn ongetwijfeld onze tv-spots, maar we schrijven ook artikels voor de vakpers, voeren promotie via beurzen, ontwerpen advertenties, organiseren persevents en bedrijfsdagen, trekken alle schuiven van social media open, doen aan online marketing, bieden ondersteuning in lokale marketing en veel, veel meer.

Voor binnenlandse campagnes ligt de focus op herkomst met de herkenbare slogan ‘Lekker van bij ons’. Promotie in het buitenland is hoofdzakelijk op de handel gericht. We zoeken nieuwe markten voor de Vlaamse bedrijven en zetten onze schouders onder de export.

Correcte voedingsinfo staat centraal. Altijd. Al onze campagnes sluiten aan bij de aanbevelingen van de voedingsdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw. Een team van voedingsdeskundigen waakt hier nauwgezet over.

Schitterend samengevat

Een hele boterham, maar samengevat in enkele zinnen klinkt wat we doen als volgt: VLAM voert promotie voor hoofdzakelijk primaire producten uit Vlaanderen. Dat doen we op basis van diepgaand marktonderzoek en rekening houdend met de aanbevelingen uit de actieve voedingsdriehoek. Onze promotie is generiek, dus los van merk of winkel, en voeren we in binnen- en buitenland. Het resultaat: campagnes die al het lekkers van bij ons doen schitteren.

Alle partners