Vilhjalmur Sigurdarson

The Young Masters
Chef: Vilhjalmur Sigurdarson
Restaurant  Souvenir
Michelin
A Michelin Star
Gault&Millau
15.5/20
a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau a koks Toc from Gault&Milau
Brabantdam 134
9000 Gent
T: + 32 (0)9/335.60.73
E: eat@souvenir.gent
Facebook link Facebook link

Wat is je keukenstijl en/of  wat zijn je culinaire voorkeuren.
Modern-Europese groenten- en viskeuken.

Ik gebruik uitsluitend lokale, seizoensgebonden producten. We hebben onze vaste groentenboeren en onze melkboer waar we onze zuivel halen. Alle vis-, schaal-en schelpdieren komen uit de Noordzee.

Het vlees dat we serveren is afkomstig van ethisch gekweekte dieren.

Souvenir opende begin 2014 in Ieper in een bescheiden pand. Vilhjalmur Sigurdarson begon na een passage bij In De Wulf, Hertog Jan en La Buvette, hiermee aan zijn eerste eigen zaak.
Joke Michiel verliet haar job in de media om voltijds mee te bouwen aan het Souvenirverhaal. 
Vier jaar later staat Souvenir met een 15,5 aangevinkt in Gault&Millau. Het restaurant trekt vele internationale klanten en dat resulteert sinds drie jaar ook met een plaats in de lijst OAD Top 100+ Best European Restaurants. 
In 2018 beslisten Vilhjalmur en Joke te investeren in een eigen pand. Gent kwam uit de bus als een centrale locatie voor de meeste vaste klanten. De avantgardistische kookstijl van Souvenir lokt klanten van dicht maar ook van heel ver.

Curriculum Vitae

Geboortedatum : 28.10.1986

Opleiding:
Koksopleiding in IJsland.

Palmares:

  • 2014 Ontdekking van het jaar Gault&Millau
  • 2018 Nieuwkomer van het jaar Gault&Millau (opening Gent)
  • Gault&Millau 15,5/20
  • OAD Top 100 Best European Restaurants 64