The Mastercooks of Belgium

Sylvester Schatteman

The Young Masters
Sylvester Schatteman
Hofke van Bazel
Koningin Astridplein 11
9150
Bazel
T: 32 00 (0)472 74 19 39 F: 32 00 (0) E: info@hofkevanbazel.be W: www.hofkevanbazel.be
Curriculum Vitae 

Geboortedatum : 3/01/ 1987

Opleiding :
Hotelschool Ter Groene Poorte

Stages: 
’t Molentje, Zeebrugge
Sire Pynock, Leuven
Oud Sluis, Sluis
L’Ambroisie, Parijs
Marc Veyrat, Mégève

Vorige werkgevers:
Martin Berasategui, San Sebastian
Hertog Jan, Zedelgem
Kasteel Withof, Brasschaat

Aanvullende opleidingen:  
Patisserie: Chocolade bewerker, avondschool
Patisserie: Suiker bewerken, avondschool
Herborist, avondschool

Palmares
Michelinster *
Gault Millau 15/20
We’re smart World - 5 radijzen – Nr 36 in de Top 100
Vice Belgisch kampioen ijsbereider 2018 – Zilveren medaille

Keukenstijl en/of culinaire voorkeuren:
Zoveel mogelijk werken met ingrediënten uit de eigen moestuin en dit in combinatie met andere wereldse smaken en invloeden.
Kruiden en bloemen brengen niet alleen kleur op het bord, maar moeten ook zorgen voor een samenhang van smaken.

Passie ? Vrije tijd ?
Passie: het zien ontstaan van nieuw leven dat wordt opgekweekt in onze moestuin is de drijfveer om er elke dag weer volop voor te gaan. Vrije tijd: kennis vergaren over alles wat met voeding en moestuinieren te maken heeft.

Persoonlijke doelstellingen: 
Elke dag plezier beleven van een misschien wel heel zwaar beroep, maar toch een oh zo boeiende job!

Grote voorbeelden: 
Eerst en vooral de grondleggers van de Franse gastronomie: ik denk aan Escoffier, Bocuse, Ducasse en vele anderen. Ze worden misschien vaak door de nieuwe generatie vergeten maar het zijn zij tenslotte die aan de basis staan van alles
wat wij vandaag doen.
Ten tweede Gert de Mangeleer als mijn eerste chef. Ik heb er veel van geleerd en hij
heeft ook een fantastische visie over koken.  Hij leidt z’n keuken als een dirigent zijn orkest en dit tot in de perfectie.

Waarom wil je aansluiten bij The Young Masters ? 
Vooral als knipoog naar  de jongere food-lovers om zo ons beroep aantrekkelijk te maken voor de nieuwe generatie die voor de opvolging moet zorgen.
Natuurlijk ook om de fijne momenten en kennis te kunnen delen met gelijkgezinde collega’s!