The Mastercooks of Belgium

Sam Van Houcke

The Young Masters
Sam Van Houcke
Gault&Millau 
15.00/20
Restaurant  MASTE
Tondelierlaan 23
9000
Gent
T: 32 00 (0) F: 32 00 (0) E: info@restaurant-maste.be W: www.restaurant-maste.be
Curriculum Vitae 

Geboortedatum : 15/09/1983

Opleiding :
1997-2001: Hotelschool Ter Groene Poorte, Brugge 
Technisch secundair onderwijs. Afgestudeerd in 2001: studierichting Hotel 
Getuigschrift basiskennis bedrijfsbeheer 
Hotelschool Ter Groene Poorte Brugge 
Getuigschrift specialisatiejaar/specialiteitenrestaurant 
2004: Hotelschool Tweebruggen, Gent 
Horeca opleiding/ vorming patisserie 

Stages : 
Restaurant Bristol, Knokke-Heist (2000) Commis koude keuken / patisserie
Restaurant Ter Heide (o.l.v. Peter Asaert), Lembeke (2001) Commis koude keuken / patisserie
Restaurant The Paddock *, Keerbergen (2002) Chef de partie koude keuken / patisserie
Restaurant Kadeau*, Bornholm (2017)
Restaurant Kadeau**, Copenhagen (2018)

Vorige werkgevers : 
Restaurant Bristol, Knokke-Heist (2002) Chef de partie koude keuken/ patisserie
Restaurant-Brasserie Yanko, Gent (2002-2004) Chef de partie koude keuken/patisserie
Restaurant Brasserie Stadius, Gent (2004-2005) Sous-chef, (opstart)
Overseas Adventure Traveling, Contintal Waterways, Frankrijk (2006) Chef
Restaurant Onder de Toren, Hansbeke (2006 – 2013) Sous-chef
Restaurant Onder de Toren, Hansbeke (2013 – heden) Chef – Eigenaar
Restaurant Maste, Gent (opening 2018) Chef – Eigenaar

 

Aanvullende opleidingen :
2010: Mentoren-opleiding/ begeleiding stagiairs 
2011: Horecavorming macarons /Horecavorming nieuwe technieken /
Horecavorming Foodpairing
2012: Patisserie
2013: Horecavorming Texturas. 

Andere :
Vervangend praktijkleerkracht ( 2012 & 2018 ) Hotelschool Ter Groene Poorte
Vice Voorzitter JRE België  (nationale tak 2016- 2017)

Palmares
3de plaats ‘Eerste kok van België 2012’ , Prosper Montagné
1ste plaats ‘Eerste kok van België 2013’ , Prosper Montagné
Finalist ‘Viskok van het jaar 2014 en 2016’, North Sea Chefs
Great Belgian Beer Dinner 2013 - 2014- 2015
Lid van de ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe ( 2014- heden )
Voorzitter Vlaanderen Jeunes Restaurateurs d’Europe
Jong Keukengeweld 2014 – 2015 – 2016 - 2017
Flanders Kitchen Rebel 2015 – 2016 - 2017
Organisator JRE Cooking Cup 2015 – 2016 - 2017
1ste plaats ‘Ster van de Belgische keuken 2015’, Meesterkoks van België
San Pelligrino Young Talent 2015 – 2016
Finalist “Ster der Sterren” Mastercooks 2017 ( leverde een plaats op in het Belgische team voor de international Global World Chefs Challenge )
1ste plaats “Viskok van het jaar 2017”, North Sea Chefs
Zilver op Europees kampioenschap Global Chef Challenge, Praag 2017