The Mastercooks of Belgium

Yakitori van kalfzwezerik, groentespaghetti met look en cashewnoten, Thaise saus - Roland Debuyst

Recept van meesterkok 
Roland Debuyst
Aantal personen 
4
Ingredienten 
  • 600 g kalfzwezeriken
  • 150 g Chinese noedels, niet gekookt
  • 1 eetlepel getomateerde olie
  • zout, peper
  • 1 groene ui, fijngesneden
  • 40 sojascheuten
  • 1 klontje boter
  • 4 eetlepel hazelnootcrumble
  • 4 eetlepels witte sesamzaadjes
  • 12 cashewnoten
  • 1 rammenas
  • 2 courgetten
  • 2 wortelen
  • 4 groene uien
  • fijngesneden muntblaadjes
  • Zout en peper

Thaise saus

  • 1 l kalfsfond
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 50 g verse gember
  • 20 cl kokosmelk
  • ½ Thaise citroengras
  • 250 g honong
  • 20 g koriander
  • Geraspte schilletjes van 1 limoen
Bereidingswijze 

Bak de 600 g kalfzwezeriken met het citroengras. Steek de zwezeriken op het citroengras. Voeg vervolgens de yakitorisaus en de witte sesamzaadjes toe.
Pocheer de 150 g ongekookte Chinese noedels in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en meng ze met de getomateerde olie. Kruid met peper en zout en voeg 1 fijngesneden groene uit toe. Versier met enkele sojascheuten die je in boter hebt gepocheerd en 4 eetlepels hazelnootcrumble.

Thaise groenten
Meng alle groenten zodat je 100 g groenten per persoon krijgt. Bak ze en voeg 1 mokalepeltje Pad Thaïsaus per persoon toe. En tot slot de munt en de cashewnoten

Thaise saus voor de kalfzwezeriken
Meng de ingrediënten, behalve de koriander en laat ze zachtjes inkoken. Bind eventueel met wat roux, en voeg er tot slot de koriander aan toe.