The Mastercooks of Belgium

Varkensvlees – perzik – tijm - Peter Coucquyt

Ingrediënten 
  • Stuk varkensgebraad van 500 g
  • 2 perziken
  • bot jonge wortels
  • 5 g gember
  • 50 g sjalot
  • 1 blad laurier
  • tijm
  • 50 g Westmalle Tripel
  • 3 dl varkensjus of kalfsfond
  • boter
  • tijm
  • peper en zout
     
Bereidingswijze 

Kruid het varkensgebraad met peper en zout. Kleur in hete vetstof. Leg in een ovenschaal.

Snijd de perziken in dikke partjes.
Reinig de wortels en snijd in de gewenste vorm.
Verdeel de wortel en de perzik rond het varkensgebraad. Verdeel er enkele takken tijm en klontjes boter over. Kruid met wat peper en zout.

Zet het geheel in een voorverwarmde oven van 180°C en gaar naar de gewenste gaarheid.
Haal het vlees en de garnituur uit de ovenschaal en houd warm.
Plaats de ovenschotel op een vuur. Voeg de fijngesneden gember en de sjalot toe. Bak. Déglaceer met het bier. Laat kort inkoken en voeg de varkensjus toe. Laat inkoken. Smaak af en werk de saus af met een klontje boter. Zeef.