The Mastercooks of Belgium

Tempura van gamba’s, gele curryroom, gewokte groenten en fijne tagliatelle. - Neven Ingrid

Recept van meesterkok 
Ingrid Neven
Aantal personen 
4
Ingredienten 
  • 16 gamba’s (4 per persoon)
  • gele curry pasta
  • room
  • 1 eigeel
  • 200 ml ijskoud water
  • 80 g bloem
  • 20 g maizena
  • gemengde groenten naar keuze; shiitaké, prei, wortelen,..
  • fijne talgiatelle
Bereidingswijze 

Maak de tempura door het ijskoude water te mengen met het eigeel en er dan de bloem en maizena onder te mengen.

Kook de room op en voeg naar smaak gele curry pasta toe, hoe meer hoe pikanter. Je kan de gele curry ook vervangen door groene of rode, naargelang hoe heet je de saus wil. laat de saus nog eventjes opkoken.

Dompel de gepelde gamba’s (laat het staartje eraan) in het tempurabeslag en frituur in de hete olie (180°C) tot ze een goudgele kleur hebben. Bestrooi met zout.

Wok de groenten gaar.

Dresseer de saus op de borden, de groenten in het midden en hierboven de fijne tagliatelle. De goudgele gamba’s errond.