The Mastercooks of Belgium

Spruitjes om van te snoepen - Frank Fol

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 16 kleine spruiten
  • 1 limoen, de schil geraspt
  • peper van de molen – zeezout – cayennepeper
  • Broodkruim
  • Gemalen amandel
  • Vinaigrette : 1 dl koolzaadolie – sap van 1 limoen
Bereidingswijze 

Meng het broodkruim met de gemalen amandel, de zeste van limoen, cayennepeper en zeezout.
Gaar de spruitjes krokant gaar in wat water met zout.
Mix de koolzaadolie met het limoensap.

Afwerken :
Prik elk spruitje op stokje, dip eerst in de saus en vervolgens in de crumblemix. Geef als origineel hapje bij aperitief.

Culinair tips:  Spruitjes als aperitief. Wie had het ooit kunnen denken. Serveer warm of koud.
Nutritionele Troeven: Vit. A, B1, B2 en C, Kaluim, Calcium, Fosfor, Koolhydraten
Energie: Spruiten: bevat 29 Kcal per 100 gr, Limoen bevat 14 Kcal per 100 gr

De Ideale Wijn: Gekookte spruit = fris wit, maar met mooie minerale toetsen