The Mastercooks of Belgium

Schelpjes, doperwtjes en tuinbonen - Matthieu Beudaert

Ingrediënten 
  • 1 dl witte wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 sjalot
  • 250 gram doperwten en tuinbonen uit de peul gehaald en dubbel gedopt (het buitenste vliesje verwijderd, dit gaat het gemakkelijkst door de boontjes kort te blancheren en daarna in ijswater te laten schrikken)
  • 50 g boter
  • 4 lente-ui
  • 100 g mosselen
  • 100 g kokkels
  • 100 g vongole
  • 1 dl mosseljus (bouillon van gekookte mosselen)
  • 2 grote eetlepels zure room
  • 1 el boter
Bereidingswijze 

Blancheer de erwtjes, de lente-uitjes en de tuinbonen kort en ruim kokend water. Giet af en vermeng met een beetje gesmolten boter. Kruid af met een beetje grof zout.

Blancheer de mosselen, kokkels en vongole héél kort in kokend water zodat ze open gaan. (doe dit op het laatste moment)

Breng de mosseljus aan de kook, reduceer tot de helft, voeg de boter en de zure room toe. Mix schuimig.

Schik alles zoals op de foto.