The Mastercooks of Belgium

Salade van aardbei, selder, gekonfijte gember, honig en verse munt

Recept van meesterkok 
Frank- Fol
Aantal personen 
voor 4 personen
Bereidingstijd 
20 minuten
Ingredienten 
  • 500 gr konfituuraardbeien kort afspoelen, steeltje verwijderen en eventueel doormidden snijden.
  • 200 gr jonge witte selder fijnsnijden
  • een eetlepel stroop van gekonfijte citroenzeste
  • een stevige koffielepel liquide honig
  • 30 gr gekonfijte gember in reepjes en wat stroop

garnituur ( gekonfijte citroenzeste, verse munt, selderblaadjes)

Bereidingswijze 

Aardbeien en selder mengen en op smaak brengen met honig, stroop en gember in glaasje of in kommetje.  Garneren met wat gesnipperde munt en selderblaadjes, alsook enkele gekonfijte draadjes van citroenzeste.

Tip: Zeer lekker om ook wat watermeloen onder de salade te mengen. Voor de ijsliefhebbers: Een bolletje vanille ijs is welkom?