The Mastercooks of Belgium

Prei met een Marollensaus en chorizokruiden - Pierre Wynants

Ingrediënten 
  • 12 stengels wit van prei, schoongemaakt en gewassen
  • 2 dl gevogeltefond
  • 100 g mayonaise
  • 50 g mosselvocht
  • 50 g mosterd
  • 1 mokkalepel zacht piment (bijvoorbeeld licht gerookte Spaanse paprika)
  • Wat water
  • Peper en zout
     
Bereidingswijze 

Pocheer de preistengels in de gevogeltefond tot ze onder de druk van je duim scheiden.
Laat ze uitlekken en houd ze aan de kant.
Maak de Marollensaus door in een kom mosterd, mayonaise en mosselvocht te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
Meng deze saus met het piment, leng aan met wat water en kruid indien nodig bij.
Leg op elk bord de drie witten van prei en giet er zuinig wat saus over.

Tip: Lekker bij mosselen, gerookte heilbot of Sint-Jakobsvruchten.

Al deze recepten komen uit het boek: Carnet de cuisine ‘Pierre Wynants Comme chez soi- Chez toi gelijk as chez moi.’ Uitgeverij Lannoo - Photographie : Philippe Debeerst