The Mastercooks of Belgium

Kreeft met spaghetti van courgette met vanille - Eric Patigny

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 2 kreeften 4/5
  • 1 courgette
  • 30 cl room
  • 1 vanillestokje
  • 8 grote tomaten
  • 4 blaadjes basilicum
  • Wortelen
  • Prei
  • Uien
  • Tijm, laurier
Bereidingswijze 

Maak een courtbouillon met de aromatische groenten. Pocheer daarin de kreeften gedurende 6 minuten tot aan het kookpunt.
Snijd de helft van de courgettes in fijne julienne of in spaghetti. De andere helft in fijne ronde schijfjes. Pocheer de schijfjes in kokend water. Verfris ze in ijswater.
Verwarm de room met de in twee gesneden en geschraapte vanillestok. Pocheer daarin de julienne van courgettes heel kort. Houd ze apart. Laat de room vervolgens inkoken tot ze indikt. Breng eventueel verder op smaak en zet in de koelkast.
Verwijder het velletje van de tomaten, verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Stoof ze vervolgens in een scheutje olijfolie tot bijna alle vocht verdampt is. Voeg er de fijngesneden basilicum aan toe. Breng verder op smaak en zet in de koelkast.
Verwijder het pantser van de kreeft en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 cm.

Afwerking
De afwerking gebeurt als volgt in cocktailglas of in een groot wijnglas :
Leg op de bodem de gestoofde tomaten, vervolgens errond en tegen de wanden de schijfjes courgette. Leg op de tomaten de julienne van courgette en de stukken kreeft. Werk af met de vanillecrème en decoreer met een kreeftenpoot.