The Mastercooks of Belgium

Kreeft in curry met roergebakken groentjes - Giovanni Cornelis

Aantal personen 
4
Ingredienten 
  • chili peper
  • zwarte peperbolletjes
  • korianderzaadjes
  • foelie
  • sechuanpeper
  • kaneel
  • venkelzaad
  • anijszaad
  • kardemon
  • kurkuma
  • QS vissaus
  • 1dl bouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 takje citroengras
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember
  • 100 g soyascheutjes
  • 1 wortel
  • 2 takken witte selder
  • 1 prei
  • 2 kreeften van 700 g
Bereidingswijze 

Kook de kreeften bijna gaar in een court bouillon of in de stoomoven. Snijd de kreeften en verwijder darmkanaal en maag.
Reinig de prei, selder, wortel en soyascheutjes en snijd in julienne.

Reinig voor de saus gember, ui, knoflook en citroengras, snijd in stukjes en stoof aan in olijfolie. Voeg vervolgens de specerijen toe en laat nog verder stoven. Doe er kokosmelk en bouillon bij en laat een half uurtje zachtjes koken onder deksel. Mix de saus, zeef ze door een fijne draadzeef en breng verder op smaak met vissaus.

Afwerking:
Warm de kreeft op en wok de gesneden groenten,
Serveer de saus apart.