Kersen Montmorency - Julien Lahire

4
Ingrediënten
  • 40 uitgelekte en ontpitte kersen
  • 50 g boter
  • 200 g suiker
  • 5 cl Kirsch
  • 2, 5 cl kersenlikeur (Guignolet)
  • 4 grote vierkante plakken chocolade
  • 4 bollen vanille-ijs (1 per persoon) 
Bereidingswijze

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Voeg er de kersen aan toe en zet het vuur hoger. Stoof net tot de boter de kleur van de kersen krijgt. Voeg er de suiker aan toe en verhoog het vuur nogmaals. Meng goed tot je een stevige karamel krijgt. Voeg er de Kirsch en de kersenlikeur aan toe.

Afwerking
Leg een mooie bol vanille-ijs in een diep bord of in een glas. Strooi er wat kersen op en rond. Leg er een plak chocolade op en giet er de warme saus over zodat de chocolade begint te smelten.