The Mastercooks of Belgium

Kalfszwezerik, saus met vin jaune - Eric Fernez

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 4 zwezeriken (hartzwezeriken van het kalf) van 150 g elk, gereinigd en ontvet
  • 0.5 l gevogeltebouillon
  • ¼ l droge witte wijn
  • 10 cl vin jaune
  • 250 g vloeibare room
  • 150 g verse boter
  • Zout en peper van de molen
Bereidingswijze 

Laat de gevogeltebouillon met de witte wijn voor de helft inkoken. Voeg er vervolgens de room aan toe en laat tot een derde inkoken. Bind met een roux als dat nodig is en voeg er vervolgens de vin jaune aan toe en monteer met 100 g boter. Kruid en giet door een zeef. Hou warm. 
Laat 50 g boter smelten in een aanbakvrije pan en doe er vervolgens de zwezeriken in. Kruid ze met peper en zout, kleur ze op een middelhoog vuur en bak ze 5 tot 6 minuten aan elke kant
Lepel de saus in de borden en leg er de zwezeriken in.