The Mastercooks of Belgium

Jules Destrooper Amandelkoekje - ganzenlever - kers - Amaretto - Peter Coucquyt

Ingrediënten 
  • 4 Jules Destrooper Amandelkoekjes
  • 250 g verse ganzenlever
  • 100 g kippenbouillon
  • peper en zout
  • 3 kersen
  • 70 g Amaretto
  • 30 g water
  • 0,7 g kappa
Bereidingswijze 

Snijd de ganzenlever in kleine stukken. Breng de kippenbouillon aan de kook. Giet over de ganzenlever en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en zout. Zeef. Laat opstijven in de koelkast.

Snijd de kersen in 6 stukken

Meng de Amaretto met het water en de kappa. Breng aan de kook. Laat geleren

Spuit wat ganzenleverganache op het amandelkoekje. Verdeel er de stukjes kersen en stukjes Amarettogelei tussen. Werk af met een blaadje citroenverbena.