The Mastercooks of Belgium

Goujonettes van neustong (tongschar) met gribiche en kruidensla - Matthieu Beudaert

Ingrediënten 
  • 2 neustongen van 500
  • 200 g broodkruim of panko (japans broodkruim)
  • plantaardig frituurvet
  • eiwit
  • 100 g gemengde sla en kruidenblaadjes (veldsla, kropsla, dragon, dille, bieslook, platte peterselie...)

gribiche:

  • 20 g ingelgde augurkjes
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 10 g fijngehakte basilicum
  • 10 g fijngehakte dragon
  • 10 g fijngehakte platte peterselie
  • 1 hardgekookt eitje
  • 2 dl mayonaise
Bereidingswijze 

Fileer de pladijs en snij de filets in reepjes. Klop het eiwit los en meng er de reepjes pladijs in. Paneer daarna de reepjes vis in broodkruim of panko. Frittur de reepjes goudbruin op 180 graden.

Gribiche saus: meng alle ingrediënten.

Dien de reepjes op met de gribiche en het gevarieerde slaatje. De salade kan je eventueel aanmaken met een klein beetje vinaigrette.