The Mastercooks of Belgium

Gerookte tarbotfilet, venusschelpen en girollen - Vincent Masson

Aantal personen 
2
Ingrediënten 
  • 250 g eendenlever                  
  • 8 kersen op azijn     
  • 80 g geschaafde amandelen         
  • 1 toastbrood        
  • 2 cl Guignolet (kersenlikeur)    
  • 0.04 g Sarawak peper        
  • 5 cl kalfsfond
Bereidingswijze 

Amandelpuree : Mix de geschaafde amandelen met water en room. Kruid met peper en zout en giet door een zeef.
Kersen op azijn : Laat ze uitlekken. Verwarm ze zachtjes in een pan met wat boter.
Saus : Kook het vocht van de kersen op samen met de kersenlikeur. Voeg er de kalfsfond aan toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Toastbrood : Snijd een sneetje van het toastbrood. Bestrooi met grof gehakte peper. Rol plat met een deegroller. Steek ronde schijfjes uit het brood. Bestrooi met peper en toast het.
Eendenlever : Snijd de eendenlever in 2 plakjes en bak ze 5 tot 6 minuten aan elke kant. Houd ze warm.