The Mastercooks of Belgium

Gepocheerde langoustines met aromaten - Julien Lahire

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 8 grote langoustines op zijn geheel
  • 1 stokje citroengras
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 preistengel, fijngesneden
  • 1 seldertak met bladeren, fijngesneden
  • 30 g verse gember, gekonfijt
  • 1 pijpajuin, brunoise
  • 1 tomaat, brunoise
  • 4 augurken, brunoise
  • 4 zilveruitjes op azijn
  • 4 radijzen, schijfjes
  • 1 citroen, geraspt
  • 1 stuk steranijs
  • ½ l witte wijn
Bereidingswijze 

Verwijder het pantser van de langoustines en bewaar de staarten in de koelkast.
Kook de koppen en schuim regelmatig af.
Voeg er het citroengras, de fijngesneden sjalotten, de prei, de seldertak met zijn bladeren, de gember, de in stukken gesneden citroen, steranijs en witte wijn aan toe. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens voorzichtig door een keukendoek. Laat inkoken en breng verder op smaak indien nodig.

Afwerking
Leg de langoustinestaarten in een warm diep bord met een brunoise van tomaat, augurken, pijpajuin, zilveruitjes op azijn, geraspte citroenschilletjes, radijzen en gekonfijte gember.Giet de kokende bouillon over de langoustines tot ze voor de helft met de bouillon zijn bedekt.