The Mastercooks of Belgium

Gekaramelliseerde kalfszwezeriken met specerijen, mango en jonge uien, gesouffleerde rijst. - Cyril Jolivet

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 600 g kalfszwezeriken
  • 1 rijpe mango
  • 1 bussel jonge uien
  • 50 g koriander
  • 50 g citroenpasta
  • 50 g gesouffleerde rijst
  • 3 lepels gekruide karamel
  • 50 g boter
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze 

Leg de kalfszwezeriken in koud water en breng zachtjes aan de kook. Gaar de zwezeriken, haal ze uit het water, laat ze afkoelen onder koud stromend water. Verwijder de vliezen en let ze op een keukenhanddoek.

Snij de mango in

Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees uit met een steekvorm.

Snipper de jonge uien. Hak de koriander fijn. Stoof de jonge uien aan in olijfolie en voeg er de koriander aan toe. Hou apart.

Karamelliseer de zwezeriken in een aanbakvrije pan met boter. Als de zwezeriken gebakken zijn ontvet je de pan en voeg er de gekruide karamel aan toe. Karamelliseer op een zacht vuurtje..

Verdeel de zwezeriken over de borden met de mango, de jonge uien, citroenpasta en gesouffleerde rijst.