The Mastercooks of Belgium

Frisse salade van tomaten, met citrusafrikaan en ijsgekoelde bouillon

Recept van meesterkok 
Gert De Mangeleer
Aantal personen 
4 - 5
Bereidingstijd 
30 minuten
Ingredienten 

Wandeling door de tuin

om te garen :
  • 4 rode bietjes
  • 4 gele bietjes
  • 4 witte raapjes
  • 4 rode raapjes
  • 4 lange raapjes
  • 1 stuk bloemkool merg
  • 4 stengels warmoes
  • 4 zilveruitjes
  • 4 stuks jonge prei
  • 4 stuks mini venkel
  • 4 oranje mini worteltjes
  • 4 blauwe mini worteltjes
  • 4 stukjes romanesco kool
  • 4 stukjes blauwe bloemkool
  • 4 stuks stengelbroccoli
  • 4 ronde mini rammenas
  • hoeveboter
  • grof zout
om af te werken :
  • 4 takjes bronzen venkel
  • 4 takjes romeinse kervel
  • 4 rode zuring
  • 4 pijlzuring
  • 4 paarse radijs
  • 4 rode radijs
  • 4 citrus afrikaan rood
  • 4 citrus afrikaan geel
  • 4 citrus afrikaan oranje
  • 4 erwtasperge bloemen
  • 4 witte borage
  • 4 blauwe borage
  • 4 bloemen van knolcapucien
  • 4 bladeren van knolcapucien
  • 4 venkelbloem
  • 4 bergamot bloem
  • 4 abrikoosmunt bloem
  • 1 goudsbloem
  • olijfolie
  • chardonnay azijn
  • grof zout

 

Bereidingswijze 

Neem al de groenten om te garen. Kook beetgaar in gezouten water, giet af en monteer met een klont hoeveboter, kruid met grof zout. Neem al de kruiden, groenten en bloemen om af te werken, besprenkel met olijfolie en een beetje chardonnay azijn, kruid met grof zout.