The Mastercooks of Belgium

Forel met saffraansaus en groentekrans - Didier Bolle

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 4 forellen van 500 g
  • 100 g Noordzeegarnalen
  • 3 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 100 g knolselder
  • Sojascheuten
  • 4 kerstomaatjes
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 lookteentje
  • 1 sjalot
  • Sherry
  • 1 l visfumet
  • Sap van 1 citroen
  • 4 dl room 40%
  • Saffraan
  • Olijfolie
  • 2 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • 25 g rode en 25 g zwarte lompviseitjes
Bereidingswijze 

Snijd de groenten en bak ze in de wok. Kruid ze en hou ze warm.
Bak de oesterzwammen met de fijngesneden look en sjalot en laat uitlekken op een keukendoek.
Kook de visfumet, de witte wijn, citroensap, room en saffraan voor 2/3 in.
Fileer de vissen en snijd de visfilets in 2. Bak ze in olijfolie en dep ze droog met een handdoek.
Garneer ze op de borden zoals op de foto.