Forel, curryvinaigrette - Thierry Kloos

4
Ingrediënten
  • 4 forellen, gefileerd
  • Voor de curryvinaigrette
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 9 eetlepels koolzaadolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 groene appel
  • Sap van 1 citroen
  • ½ koffielepel currypoeder
  • Zout, peper
  • Gemengde salade van jonge slasoorten
  • Maïsbloem
Bereidingswijze

Maak de curryvinaigrette een dag op voorhand door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Bewaar  de vinaigrette in de koelkast.
Reinig en was de salade van jonge slascheuten. Snijd de groene appel in kleine blokjes. Voeg er een mespuntje currypoeder aan toe en sprenkel citroensap op de appelen zodat ze niet bruin worden.
Strooi maïsbloem op de forelfilets. Verhit boter in een pan en bak daarin de filets gaar tot ze een krokant korstje hebben.
Verdeel de gemengde salade en de blokjes groene appel over de borden en leg er de forelfilets op.