Chutney gele kerstomaat met Brusselse kaas en artisjokchips - Frank Fol

4
Ingrediënten

Voor de chutney

  • Snuifje zeezout
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 30 gr. suiker
  • 1 gr. Fijngesnipperde rode piment zonder zaadjes
  • 60 gr. gesneden ui
  • 120 gr. Rijpe kerstomaat doormidden gesneden
  • Water
  • 150 gr. verse brusselse kaas (ambachtelijk)
  • 1 verse artisjokbodem
  • Halve citroen
  • Zeezout
Bereidingswijze

Doe 100 ml water in een pan en voeg de ingrediënten voor de chutney toe. Laat alles 45 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig en voeg geutje water toe indien nodig. Zorg dat je een marmeladeachtige structuur bekomt. Laat vervolgens afkoelen.

Kuis artisjokbodem zo dat alleen de bodem overblijft. Wrijf in met citroensap. Versnij de artisjokboden in dunne plakjes met behulp van de mandoline. Fruit  deze vervolgens ongeveer 3 minuten tot ze lichtgekleurde zijn in een friteuse op 150°C. Ontvet op keukenpapier en bestrooi met wat zeezout.

Afwerken :
Serveer de chutney samen met een schep Brusselse kaas. Werk af met de chips van artisjok.