The Mastercooks of Belgium

Chocolademousse - Thierry Kloos

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 125 g fondant chocolade
  • 50 g boter
  • 20 g suiker
  • 90 g eiwit
  • 2 eidooiers
  • ¼ l opgeklopte room (30 tot 40 g)
  • 200 g fondant chocolade
  • Cacaopoeder
Bereidingswijze 

Maak de chocolademousse een dag op voorhand. Maak de dag zelf quenelles van de chocolademousse met twee diepe lepels die je even in een kom met heet water hebt ondergedompeld. Leg ze vervolgens op een plaat bedekt met bakpapier en leg ze 12 uur in de diepvriezer.
Smelt de 200 g fondantchocolade in een bainmarie en dompel de quenelles vervolgens in de gesmolten chocolade. Leg ze terug op de plaat en bestrooi ze met cacaopoeder. Bewaar ze in de koelkast.
Voeg er net voor het serveren, als garnituur, een coulis van frambozen aan toe.