Yves Mattagne opent een brasserie-rôtisserie in Knokke

Op 2 augustus opende Meesterkok Yves Mattagne (Sea Grill – Brussel) zijn nieuwe brasserie in Knokke-Heist.

De Balthazar Brasserie kreeg een plaats in het kwartier Duinenwater op twee stappen van het station van Knokke. Het initiatief is te danken aan de dynamische samenwerking tussen Serge Litvine en Yves Mattagne. Deze laatste is een notoir expert in zeeproducten en stelt dan ook een zeer gevarieerde kaart voor waarin vis, schaal- en schelpdieren zoals kreeft, oesters, langoustines en zelfs een lekkere gebakken tong op de voorgrond staan. Zowel in klassieke bereidingen als in een van de inventieve bereidingen van Meesterkok Mattagne. Liefhebbers van een mooi stuk vlees kunnen van de kaart kiezen uit rundrassen zoals Black Angus, Simmenthal, Aubrac, Rubia Gallega en Wagyu die op de ‘Josper’ grill worden bereid.

Deze gerechten eet je in een hedendaags, sober en elegant kader. Je kunt hier comfortabel aan tafel eten of aan de bar met zicht op het keukenteam in actie aan de rotisserie.

Voor de praktische uitwerking van deze kwaliteitskeuken koos Yves Mattagne voor de jonge dertiger Laurent Vandekerkhove (ex «Savarin» in Oostende) en laureaat van de prijs «de Gouden Vork» . Een wedstrijd voor de beste jonge chefs van bistrots en restaurants van West-Vlaanderen.

De opening van het restaurant valt bovendien op een goed moment, volop in de zomerperiode.

Balthazar Brasserie is alle dagen open, behalve woensdag, van 12 tot 14.30 uur en van 18 tot 22 uur.

Adres : Gilbert Decockstraat, 1 – 8300 Knokke-Heist –  050 95 08 85 – www.brasseriebalthazar.be