We hebben er 16 nieuwe leden en 5 erkende Mastercooks bij
The Mastercooks of Belgium ® hebben er 8 nieuwe kandidaat leden en 8 nieuwe Young Masters bij. Bovendien kregen 5 kandidaat-leden definitief het statuut van Mastercook. Dit alles werd voorgesteld tijdens de Algemene Vergadering van maandag 13 mei.
Dit zijn de nieuwe kandidaat Mastercooks:
- David Schulz – L’Air des Sens, Vincent Betsstraat 12, 3440 Zoutleeuw. www.lairdessens.be
- Christian Van den Ouden – Mascotte – Casino Knokke – Albertstraat 509, 8300 Knokke-Heist. www.grandcasinoknokke.be/nl/restaurant/
- Jo Nelissen – Flanders Food Faculty, Blankenbergsesteenweg 22, 8377 Zuienkerke . www.flandersfoodfaculty.be
- Nicolas Decloedt – Humus & Hortense, Vergniesstraat 2, 1050 Brussel https://humushortense.be/nl
- Michaël Bastin – Brasserie Victor, Victor Horta Plein, 1060 Brussel. www.victorbozarcafe.be
- Eric Fernez – D’Eugénie à Emile, Place de la Résistance 1, 7331 Baudour www.eugenie-emile.be
- Laurent Van de Vijver –Beau Séjour, Rue des Platanes 16, 5580 Villers-sur-Lesse, www.beausejour.be
- Michaël Katz – ORT Dan Gourmet / Culinary Institute of Israel, Pri Megadim 18, Mevasseret Zion – 9702418 Jeruzalem. https://culinaryinstituteofisrael.com/ort-dan-gourmet
Nieuwe The Young Masters (TYM)
- Marcelo Ballardin – Restaurant OAK, Hoogstraat 167/1, 9000 Gent. www.oakgent.be
- Xavier Van Hecke – Graanmarkt 13, Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen. graanmarkt13.com
- Tom Vermeiren – Wilford T, Wilfordkaai 10 ,9140 Temse. www.restaurant-wilfordt.be
- Vilhjalmur Sigurdarson – Souvenir, Brabantdam 134, 9000 Gent. www.souvenir.gent
- David Grosdent - L’Envie, Helkijnstraat 38, 8554 Zwevegem. www.lenvie-restaurant.be
- Kevin Lejeune – La Canne en Ville, Hervormingsstraat 22, 1050 Brussel. https://lacanneenville.be
- Maxime Maziers – Bruneau by Maxime Maziers, Broustinlaan 73-75, 1083 Brussel. www.bruneau.be
- Maxime Zimmer – Un Max de Goût, Quai de la Ourthe 17, 4170 Comblain-au-Pont. maxdegout.be
Nieuwe Mastercooks (kandidaten 2017 – erkend in 2019)
Jean-Pierre Gascoin (Toucan-Sur-Mer, Brussel), Patrick Gobert (Traiteur Patrick, Knokke), Cyril Jolivet (Toucan Brasserie, Brussel), Frédéric Picot (La Villa du Hautsart, Mélin), Joris Wils (De Repertoire, Herentals).
Nieuwe partners
Tijdens de Algemene Vergadering werden ook vier nieuwe partners voorgesteld:
- VLAM (Vlaams Centrum voor Agro & Visserijmarketing) voor de sectoren vlees en vis
- Cervena: Nieuw-Zeelands hertenvlees
- Wijnen van de Centre-Loire, vertegenwoordigd door Vinopress
- Lightspeed: geregistreerde kassasystemen
- Tablebooker : reserveringssysteem voor restaurants
Nieuwe Burelen bij Excellis
Bij Excellis in Evere zijn de nieuwe burelen van de Mastercooks gevestigd en zullen ook de bijeenkomsten van de Mastercooks worden georganiseerd. Om dit te markeren werd aan de voorgevel van het gebouw het officiële plakkaat van ‘The Mastercooks of Belgium’ ingehuldigd.
The Mastercooks of Belgium® in enkele cijfers
De Vereniging van Mastercooks of Belgium® telt nu 176 leden, waarvan 22 The Young Masters, 14 kandidaat leden, 80 restaurants, 15 traiteurs, 3 brasserieën, 7 ‘specialisten’, 26 ereleden en 8 ambassadeurs.
De algemene vergadering werd afgerond met "walking dinner" bereid door de Mastercooks Olivier Wilbers en Frédéric Picot van La Villa du Hautsart (Mélin), en drank van Schenk Wines, de nieuwe partner Vins du Centre-Loire en BRU water.
The Mastercooks of Belgium
Kolonel Bourgstraat 105A, 1140 Brussel
contact@mastercooks.be