Vincent Gardinal en zijn gasten in Prieuré Saint-Géry

Meesterkok Vincent Gardinal is al geruime tijd de beheerder van een zeer elegant restaurant in het hart van Henegouwen, op enkele boogscheuten van het schitterende Château de Seneffe et het zeer aantrekkelijke Musée de L’Orfèvrerie.

Naar Le Prieuré Saint-Géry ga je voor de voortreffelijke keuken van Vincent Gardinal. Maar sinds kort verlaat hij af en toe de gebaande paden en deelt hij zijn fornuis met een aantal uitstekende vrouwelijke chefs. Op maandaq 27 februari organiseert hij voor de tweede keer een ‘zeshanden’ menu in zijn restaurant. Ditmaal gaat het om een vijf gangen diner met Mélanie Englebin, de chef van het Brusselse restaurant Cécila, en met de chocolatière Euphraise Mbamba, createur van de chocolade Sigoji. Het zijn twee vrouwelijke chefs die Vincent Gardinal bewonderd. Voor de eerste editie, in december laatstleden, zorgde hij al voor het verleidelijke samengaan van Isabelle Arpin (ex-Wy by Bart de Pooter) en Stéphanie Thunus (Au Gré du Vent).

‘Les Invitées – Act2 ‘Sensualités’  verenigt zes talentvolle handen voor een vijfgangen diner, inclusief een reeks hapjes en een degustatie van Sigoji chocolade. De prijs is 95 euro zonder drank of, 150 euro per persoon inclusief aangepaste wijnen, aperitief, water, koffie of thee.

Het menu wordt een mooie reis langs de zee en Afrika. Het prikkelt niet alleen de smaakpapillen van de getrouwen van de Prieuré Saint-Géry of van Cécila, maar ook de vele nieuwsgierigen die nieuwe smaaksensaties willen ontdekken, het samengaan van opmerkelijke culinaire talenten, of het vakmanschap van een jonge vrouwelijke chocolatière die nog onbekend is voor het grote publiek.

Les invitées – Act2 ‘Sensualités’, op maandag 27 februari om 20 uur

Hostellerie du Prieuré Saint-Gery  - 9, Rue Lambot -  Solre Saint-Gery - Tel. 071/58.97.00 -  leprieure@skynet.be www.prieurestgery.be - www.restaurantcecila.comwww.sigoji.be

 

 

Vincent Gardinal