Van 1 tot 5 juni koken de Meesterkoks op Dinner in the Sky

Dit jaar sluiten de Meesterkoks zich voor de eerste keer aan bij het evenement Dinner in the Sky, georganiseerd door het agentschap Hakunamatata. Dit prestigieuze evenement viert haar tiende verjaardag en hijst voor de gelegenheid niet één maar tien tafels hoog in de Brusselse lucht, net over het Atomium.

De 6 Meesterkoks met ster die dit jaar op de affiche staan zijn Filip Claeys (De Jonkman), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Viki Geunes (‘T Zilte), Yves Mattagne (Sea Grill) en Lionel Rigolet (Comme chez Soi).

Op een van de 10 tafels van Dinner in the Sky zal telkens een Meesterkok de vereniging vertegenwoordigen. Hij zal er een menu koken voor de 22 gasten die hoog in de lucht tafelen. Nieuw voor deze 10de verjaardag zijn de jonge chefs die samen met de grote chefs zullen koken. Zo komen ze in the picture als vertegenwoordigers van een nieuwe generatie van toekomstige grote chefs.

De Meesterkoks en de jonge chefs

Dit zijn de duo’s die op het evenement zullen koken: de laureaten 2014 en 2105 van de Ster van de Belgische keuken Simon Denis (Le Comptoir de l’Eau Vive) en Sam Van Houcke (Onder de Toren) die respectievelijk koken met Lionel Rigolet (Comme chez Soi) en met Yves Mattagne (Sea Grill).

Andere duo’s Meesterkok/jonge kok zijn Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt) met Adrien Derenzis (La Part des Anges) ; Filip Claeys (De Jonkman) en Alex Joseph (Rouge Tomate) ; Lionel Rigolet en Carl Gilain (l’Agathopède) ; Yves Mattagne en Laurent Van De Kerkhove (Savarin) ; Bart De Pooter (Pastorale ; WY) met Nicolas Thomaes (Paul de Pierre) en met Wim Dejonghe (Het Land aan de Overkant); Pascal Devalkeneer en Virginie Meyers (Bon-Bon ; de dochter van Meesterkok Philippe Meyers) ; Viki Geunes (‘T

Zilte) en Alex Verhoeven (Fleur de Sel).

In Mons organiseren twee Meesterkoks Dinner in the Sky

Ook in september vinden we verschillende Meesterkoks terug tijdens Dinner in the Sky, maar nu in Mons. Daar wordt het evenement georganiseerd door 2 nieuwe Meesterkoks : Didier Bernard (Les Gourmands), Meesterkok sinds 2015 en Luc Broutard (La Table du Boucher), Meesterkok sinds dit jaar. 

Enfin, bon à savoir pour tous ceux qui louperaient ce rendez-vous prestigieux de juin, nous retrouverons plusieurs Maîtres Cuisiniers sur Dinner in the Sky en septembre prochain mais cette fois à Mons. Une organisation que l’on doit à deux nouveaux membres de l’Association : Didier Bernard (Les Gourmands) MC depuis 2015 et Luc Broutard (La Table du boucher), MC depuis cette année.

Meer info op www.dinnerinthesky.be