The Mastercooks of Belgium

Uitstekende quoteringen voor Mastercooks in nieuwe Gault&Millau gids

6 november 2018

In de nieuwe Gault&Millau gids 2019, de 16de editie ondertussen, werden de quoteringen van een aantal Mastercooks bevestigd, maar kregen velen ook een hogere quotering.

Zo blijven Christophe Hardiquest (Bon-Bon) en Peter Goossens (Hof van Cleve) aan de top van de Belgische gastronomie met 19,5/20.

Sang-Hoon Degeimbre van L’Air du Temps stijgt naar 19/20 waardoor hij de eerste Waalse chef is die het maximum van 5 koksmutsen behaalt.

Yves Mattagne stijgt met zijn Sea Grill (Brussel) naar 18,5/20, terwijl zijn maître d’hôtel Fabrice D’Hulster is verkozen tot Gastheer van het jaar.

  • Luc Broutard (La Table du Boucher in Mons) werd Ambachtsman van het jaar.
  • Alain Bianchin (Restaurant Alain Bianchin in Overijse) gaat naar 16,5/20. Net zoals Philippe Fauchet (Restaurant Philippe Fauchet in St-Georges-sur-Meuse).
  • Jean-Pierre Robert (Au Cheval Blanc in Waismes) stijgt naar 13/20.
  • Fabrice Vuillemin (Bel-Etage in Knokke) gaat naar 14,5/20.
  • Mathieu Beudaert (Beudaert in Kortrijk) komt met zijn nieuwe restaurant meteen binnen in de gids met 14,5/20.
  • Roland Debuyst (Bistro R, het voormalige Orange in Zaventem) doet met 13/20 zijn intrede in de gids.
  • Net zoals Julien Lahire (Fario in Libramont).
  • Young Master Maxime Collard (Les Terrasses de l’Our in Paliseul) stijgt naar 14/20.
  • En kandidaat Mastercook Isabelle Arpin (Louise 345 in Brussel) komt binnen in de gids met 14/20.

De Gault&Millau Belux 2019 is vanaf 9 november te koop in de boekhandel voor 29 euro. De gids is ook te raadplegen op www.gaultmillau.be