Twee Mastercooks organiseren een koninklijk vierhanden diner in Luxemburg

Paul Fourier en René Mathieu, beiden lid van de Vereniging van Meesterkoks van België, werken en leven in het Groothertogdom. De eerste staat aan het fornuis van La Pomme Cannelle, het gastronomische restaurant van hotel Le Royal, een internationaal hotel in het centrum van Luxemburg-stad. De tweede is de chef van La Distillerie van het Château de Bourglinster.  In dat restaurant kreeg René Mathieu, uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2010 in Luxemburg, in 2012 een Michelinster.

Op 30 oktober vinden we deze twee talenten samen in La Pomme Cannelle voor een vierhanden diner dat dit jaar wel eens een van de hoogtepunten zou kunnen worden van de Luxemburgse gastronomie.

Het menu van deze exclusieve maaltijd is gelardeerd met enkele grappige woordspelingen: 

 

LES BETTERAVES SE FONT DU SUSHI (bieten maken de sushi)
Algen, Red Love appel, granaatappel, bloemen, specerijensaus 

CECI N’EST PAS UNE HUITRE (dit is geen oester)
Hommage aan de verbeelding van onze landgenoot Magritte 

RAVIOLES DE LÉGUMES GRAND CRU DE SANDRINE (ravioli van grand cru groenten van Sandrine)
Herfstknollen, dalia en galanga, consommé van aardperen 

LANGOUSTINE RÔTIE D’ISLANDE (geroosterde langoustine van IJsland)
Bouillon « tom kha kai » 

PALERON DE BOEUF BLACK ANGUS (schouderstuk van Black Angus)
Nagelkruid parfumeert de uientaart, boekweit, kruiden, jus van bortsch 

PRÉLUDE SUCRÉ (gesuikerde prelude)

LA POMME EN TOUTE SIMPLICITÉ (de appel in al zijn eenvoud)

Maaltijdprijs: 139 euro per persoon, dranken inbegrepen
De wijnen bij de gerechten komen van Le Château Pauqué van het Domaine Abi Dhur
Enkel op reservatie: +352.24.16.16.736

 

Het vierhanden diner gaat door in het Hôtel Le Royal – Restaurant La Pomme Cannelle - Boulevard Royal, 12 – 2449 Luxembourg – T +352 24 16 16 736 – www.pomme-cannelle.lu
René Mathieu - La Distillerie - Château de Bourglinster – Rue du Château 8 – 6162 Bourglinster (Groothertogdom Luxemburg) – www.bourglinster.lu

 

Les deux Mastercooks chefs
Paul Fourier
René Mathieu
Restaurant la Pomme Cannelle