Theater der Zintuigen: culinaire ontdekkingstocht langs Gentse historische huizen

Na een eerste succesvolle editie in het kasteel van Poeke organiseert Meesterkok Lieven Lootens deze zomer zijn tweede Theater der Zintuigen. Dit keer neemt hij zijn gasten  mee op een culinaire ontdekkingstocht langs drie prachtige Gentse historische huizen.

Eerste etappe  van de culinaire tocht in tijd en ruimte is de indrukwekkende Sint-Pietersabdij. Van daar gaat met eigen vervoer of - naargelang de formule waar je voor kiest - met de bootjes van Gent naar het glorieuze d'Hane Steenhuyze. Met de paardentram (of met je eigen vervoermiddel) gaat het dan verder naar het Gravensteen. Op elke locatie serveert Lieven Lootens vernieuwende gerechtjes en lekkere dranken.

Meesterkok Lieven Lootens "Koken is voor mij een taal om de brug te slaan tussen het heden en het verleden.. De gerechten die we de deelnemers aan het tweede Theater der Zintuigen laten proeven zijn een hedendaagse artistieke interpretatie van een laat-middeleeuwse keuken. Om het verleden culinair te laten herleven maken we gebruik van de authentieke locaties. In deze bijzondere sfeer, vergezeld van kunst en muziek, komt het verleden wonderlijk tot leven."

Wanneer: 5 & 12 juli, 16, 23 en 30 augustus

Info: www.theaterderzintuigen.gent