Stéphane Grulois, Kandidaat van de International Catering Cup 2013

Drie Meesterkoks van België verdedigen de Belgische kleuren in Lyon tijdens de 3de editie van de ‘Wedstrijd voor de Beste Internationale Traiteur’ (Concours du Meilleur Traiteur International) op zaterdag 26 januari. De wedstrijd wordt georganiseerd door het CNCT (Confédération Nationale des Charcutiers-Traiteurs et Traiteurs).

De ploeg wordt geleid en gecoached door Stéphane Grulois (van Traiteur Stéphane Grulois en Restaurant Maxens in Saint-Symphorien), bijgestaan door zijn ploegmaat Nicolas Bourdeaud’hui (Traiteur Stéphane Grulois). Gaëtan Colin (Restaurant Jaloa in Brussel) zal jurylid zijn.

De wedstrijd (op internationaal niveau sinds 2011) wordt georganiseerd tijdens de Sirha in de Espace des Chefs (Hall Paul Bocuse) op zaterdag 26 januari van 10 tot 20 uur. Italië is het thema.

Tijdens deze wedstrijd moeten kandidaten van 12 verschillende landen (België, Brazilië, Ivoorkust, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Mexico, Tsjechië, Roemenië, Rusland en Oekraïne) een buffet voor 8 personen realiseren met 5 verschillende gerechten gebaseerd op de opgelegde criteria en producten. Deze gerechten worden vervolgens gedegusteerd en gequoteerd door de jury.

De jury, samengesteld uit 12 leden (een per deelnemend land) wordt voorgezeten door de stichter van de wedstrijd, Joël Mauvigney (Meilleur Ouvrier de France -  Charcutier-traiteur en traiteur).

De laureaat die de eerste prijs behaald wordt beloond met een Trophée d’Or, met de titel ‘Meilleur Traiteur de l’International Catering Cup 2013’ en de som van 6.000 €. De winnaar van de tweede prijs krijgt een Trophée d’Argent en 3.000 €. De winnaar van de derde prijs ontvangt een Trophée de Bronze en 1.500 €.

We wensen onze dynamische Belgische ploeg veel succes.

Meer informatie vindt u op www.cateringcup.com.